BlackBerry KEY2 LE is goedkopere smartphone met fysiek toetsenbord

TCL, fabrikant van onder andere BlackBerry-toestellen, heeft de BlackBerry KEY2 LE aangekondigd. De LE-versie is een goedkopere variant op de KEY2 zonder dat je enorm hoeft in te leveren op specificaties. Het toestel komt ook naar Europa.

BlackBerry KEY2 LE naar Europa

BlackBerry brengt de KEY2 LE naar Europa. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt tijdens de introductie van het nieuwe toestel. De KEY2 LE is een variant op het vlaggenschip; de KEY2. Op een aantal dingen doe je een klein stapje terug, waaronder met de processor en accu. Bij de KEY2 LE is dit een Snapdragon 636 octa-core met 4GB RAM en 3000 mAh accu. De KEY2 zelf is voorzien van een Snapdragon 660, 6GB RAM en 3500 mAh accu.

BlackBerry KEY2 LE

De BlackBerry KEY2 LE is voorzien van een 4,5 inch Full-HD beeldscherm met 3:2 beeldverhouding. Daaronder bevindt zich het volwaardige toetsenbord met 35 toetsen, waarvan er 34 verlicht zijn. In de spatiebalk bevindt zich de vingerafdrukscanner. Het interne geheugen van 32GB/64GB kan uitgebreid worden met een geheugenkaart.

Voor het maken van foto’s is de smartphone voorzien van een 13MP + 5MP dual-camera en aan de voorkant van een 8 megapixel front-camera. Vanuit de doos draait het toestel op Android 8.1 Oreo en is de telefoon voorzien van de BlackBerry-apps.

In september moet de BlackBerry KEY2 LE uitgebracht worden in onder andere Europa. Nederland wordt (nog) niet expliciet genoemd, maar het bedrijf heeft het over ‘wereldwijd’. Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk worden bijvoorbeeld wel expliciet genoemd. De smartphone zal een prijs krijgen van 399 euro voor de 32GB versie en 429 euro voor de variant met 64GB. Verschillende webwinkels hebben het toestel al opgenomen in het assortiment.

Alle details vind je via onderstaande button op de toestelpagina.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel