BlackBerry Motion aangekondigd: opvallende behuizing en 4000 mAh accu

De BlackBerry Motion is officieel aangekondigd. De nieuwste smartphone uit de fabriek van TCL dook eerder op onder de codenaam Krypton. De smartphone is voorzien van een opvallende uitstraling.

BlackBerry Motion aangekondigd

De van oorsprong Canadese fabrikant BlackBerry heeft een nieuwe smartphone gepresenteerd; de BlackBerry Motion. Deze smartphone heeft een 5,5 inch Full-HD display en voorzien van IP67-certificering waardoor het tegen stof en water kan. We zien aan de voorkant tevens een 8 megapixel front-camera.

Aan de achterzijde is een 12 megapixel camera geplaatst en er is een 4000 mAh accu aanwezig die dankzij de aanwezigheid van Quick Charge 3.0 snel kan worden opgeladen. De behuizing van de smartphone is vervaardigd uit aluminium en heeft een soft-grip achterkant voor een stevige grip.

BlackBerry Motion

Er is verder een Snapdragon 625 processor, 4GB RAM-geheugen en 32GB opslagruimte. Daarbij is er dual-sim ondersteuning, een USB Type-C poort en een 3,5 millimeter aansluiting voor je headset. Onder het scherm zien we een fysieke home-button met het BlackBerry logo, die tevens als vingerafdrukscanner dient. TCL voorziet de BlackBerry Motion van Android 7.1 Nougat en belooft maandelijkse updates en een update naar Android 8.0 Oreo. Ook belooft het bedrijf de beste beveiliging en de eigen BlackBerry Hub apps.

De BlackBerry Motion zal in eerste instantie alleen verschijnen in het Midden-Oosten. Omgerekend zou het toestel net iets minder dan 500 euro gaan kosten. Het is onduidelijk of en zo ja wanneer de BlackBerry Motion in Nederland zal verschijnen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel