Bloomberg: ‘Android P krijgt ondersteuning voor inkeping en geen Material Design’

Android P wordt de opvolger van Android Oreo. We moeten nog een aantal maanden wachten op de aankondiging tijdens Google I/O, maar we komen nu wel al een aantal dingen te weten over Android P. De informatie is afkomstig van het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg.

Android P volgens Bloomberg

Bloomberg heeft nieuwe informatie gedeeld over de nieuwe aanstaande Android-versie die we kunnen verwachten. Android P zal, vermoedelijk Android 9.0 P, voorzien zijn van een groot aantal verbeteringen en nieuwe functies. De bron weet te melden dat Android P voorzien zal zijn van ondersteuning voor toestellen met een zogenoemde iPhone X-notch. Dit is een inkeping zoals we die zagen bij het toestel van Apple en bij de Essential Phone.

Volgens de bron wordt Android P onder de naam Android Pistachio Ice Cream getest door Google. Terugkomend over de notch; volgens de laatste berichten krijgt ook de Huawei P20-serie een inkeping aan de bovenkant van het scherm. Het voordeel van de ondersteuning is dat er rekening gehouden kan worden met bijvoorbeeld de front-camera en sensoren.

Google Play Music Material Design

Tevens zal Android P mogelijk beschikken over een ‘compleet nieuw design’; zo spreekt Bloomberg. Tegelijk met Lollipop, in 2014, werd ook Material Design gepresenteerd; al is nu onduidelijk of Google deze vormgevingsstijl nog doorzet in de nieuwe Android versie. Hoe het er al dan wel uit komt te zien, is onduidelijk.

Google zal in Android P ook de slimme assistent; Google Assistant een nog prominentere rol geven. De assistent die je met spraak kunt besturen moet nog beter geïntegreerd worden in Android en ook binnen apps te gebruiken moet zijn.

Tijdens Google I/O 2018 zullen we naar alle waarschijnlijkheid meer te horen krijgen over de plannen van Android P. Uiteraard zal DroidApp hiervan verslag doen. Dit event begint op dinsdag 8 mei 2018.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel