Huawei maakt blunder met promotie Huawei P9

Huawei heeft een blunder ondergaan op social media. Het bedrijf plaatste een foto, waarbij de indruk werd gewekt dat deze gemaakt was met de Huawei P9. Met één muisklik werd echter duidelijk dat deze foto niet uit de Huawei P9 kwam rollen. Inmiddels heeft Huawei een statement afgegeven voor deze opvallende blunder.

Huawei P9 promotie

Als je een smartphone lanceert met een naar eigen zeggen; “de beste camera”, dan wil je dat ook zo naar buiten brengen. De Huawei P9 wordt nu door Huawei gepromoot met een foto met veel details, lens flare en een goede kwaliteit. De Chinese fabrikant plaatste bij deze foto de onderstaande tekst:

“We managed to catch a beautiful sunrise with Deliciously Ella. The #HuaweiP9’s dual Leica cameras makes taking photos in low light conditions like this a pleasure. Reinvent smartphone photography and share your sunrise pictures with us. #OO”

Na het zien van deze foto verwacht je waarschijnlijk dat dit plaatje geschoten is met de Huawei P9, niet waar? Niets is minder waar. Huawei heeft deze foto niet gemaakt met de dual-camera op de Huawei P9. Als de EXIF-data erbij gepakt worden, die met één muisklik zichtbaar worden, zien we dat Huawei een Canon EOS 5D Mark III heeft gebruikt voor het maken van deze foto. Dit is een set van vele duizenden euro’s. Hoewel Huawei niet letterlijk heeft gezegd dat deze foto met een Huawei gemaakt is, wordt deze indruk wel duidelijk gewekt.

Huawei P9 foto promotie

De reactie van Huawei

Huawei heeft op de berichtgeving inmiddels een reactie achtergelaten. De reactie van Huawei is dat de foto gemaakt werd tijdens het filmen van een Huawei P9 advertentie. Door de foto te delen moest de community geïnspireerd worden. Huawei betreurt de ophef en het was nooit de bedoeling om te misleiden. Ook erkent Huawei dat zij duidelijker hadden moeten zijn met de bijschriften bij de afbeelding. Ook is de foto inmiddels verwijderd.

Ondanks dat deze foto niet met de Huawei P9 is geschoten, maakt de Huawei P9 wel degelijk ook erg mooie foto’s. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan alles over de P9 in onze uitgebreide Huawei P9 review.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel