Goed geïnformeerde bron deelt specificaties van HTC U12 (Imagine)

Een doorgaans goed geïnformeerde bron heeft de mogelijke specificaties van de nieuwe high-end smartphone van HTC gelekt. Het gaat waarschijnlijk om de HTC U12 die nu nog rondgaat onder de codenaam Imagine. Wat heeft het toestel te bieden?

Specificaties van HTC U12 Imagine opgedoken?

LlabTooFeR is een doorgaans goed geïnformeerde bron rondom het nieuws vanuit HTC. De bron heeft nu nieuwe informatie gelekt over een aankomende smartphone van de Taiwanese fabrikant. Het toestel krijgt Edge Sense 2.0, vermoedelijk een verder verbeterde versie van de software. Edge Sense maakt het mogelijk om acties uit te voeren door in het toestel te knijpen dankzij de aanraakgevoelige randen.

Gezien de specs lijkt het erop dat we hier te maken hebben met de HTC U12, waarbij het toestel nu nog de codenaam Imagine draagt. De smartphone krijgt een Snapdragon 845 processor van Qualcomm met een maximaal RAM-geheugen van 6GB en een opslagruimte van 256GB. Er is een 3420 mAh accu en 5,99 inch QHD+ beeldscherm. Onbekend is of HTC veel andere fabrikanten volgt met de zogenoemde notch.

HTC U12

Aan de achterzijde krijgt het toestel een dual-camera met Sony-sensor (12MP + 16MP). Aan de voorzijde is een 8 megapixel geplaatst. Daarbij heeft de U12 een IP68-certificering, gezichtsherkenning (HTC Face Unlock), draait het toestel op Android 8.0 Oreo met Sense 10 en Full-Treble support voor snelle updates. HTC zal van de U12 zowel een single sim als dual-sim versie uitbrengen.

Eerder doken tijdens een besloten 5G-bijeenkomst al mogelijke foto’s op van de U12. De kans bestaat dat dit hetzelfde toestel gaat, maar het zou ook een prototype kunnen zijn waarbij HTC nog aanpassingen heeft verricht. De HTC U11 werd in mei van 2017 aangekondigd. Mogelijk krijgen we ook rond die tijd de presentatie van de HTC U12. De bron spreekt in een andere tweet over ‘ergens in april 2018’.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel