Buienradar app 6.1.1: ontvang een buienmelding voor je huidige locatie

De Buienradar app is voorzien van een update. Vanaf nu wordt het mogelijk gemaakt om notificaties in te stellen. Je kunt dan een melding krijgen op je smartphone als er regen aan zit te komen voor je huidige locatie.

Buienradar 6.1.1

Met de Buienradar app 6.1.1 update kun je gebruik maken van de meldingen. Deze zogenoemde buienmeldingen houden je op de hoogte als het op je huidige locatie gaat regenen. Het was al mogelijk om regen notificaties in te stellen voor ingestelde locaties en nu dus ook voor je huidige locatie. Hiervoor maakt de applicatie gebruik van positiebepaling op je smartphone, dit werkt dus ook als de app niet op de voorgrond geopend is.

Buienmelding

In het menu met instellingen kun je de buienmeldingen aanpassen naar eigen wens. Bij ‘automatische locatiebepaling’ kun je de instellingen veranderen door op de drie puntjes te tikken. Onderin beeld met het groene plusje kun je plaatsen handmatig toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je meldingen alleen tussen bepaalde tijdstippen wilt ontvangen. Want je wilt natuurlijk niet wakker worden van een regenmelding om 04:00 uur ’s nachts als je ligt te slapen. Daarnaast kan je de tijden ook aanpassen voor het weekend of juist de notificaties in zijn geheel uitschakelen in het weekend.

Buienradar 6.1.1 wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Mocht je benieuwd zijn naar wat de beste weer-app is, bijvoorbeeld voor de beste neerslagverwachting; lees dan onze uitgebreide weer-app test 2017.

Buienradar - weer
Buienradar - weer
Ontwikkelaar: RTL Nederland B.V.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel