Opgepast: populaire-app CamScanner zit vol met malware

Gebruikers van de populaire scan-app CamScanner opgelet; in de applicatie is malware gevonden. Hiermee kunnen kwaadwillenden toegang krijgen tot je bestanden.

Malware in CamScanner

CamScanner is een handige applicatie waarmee je digitale scans kunt maken van documenten. Vervolgens kun je ze bijsnijden, bewerken en opslaan. Echter, nu is er een serieus probleem voor de gebruikers van de applicatie. Antivirus-bedrijf Kaspersky heeft malware gevonden in de CamScanner app.

CamScanner

Er is sprake van een zogenaamde Trojan Dropper. Hierdoor toont de applicatie schadelijke advertenties, waarbij gebruikers op slinkse wijze betaalde diensten aangesmeerd krijgen. Tevens kunnen kwaadwillenden zonder dat de gebruiker het doorheeft, een kwaadwillend programma op de achtergrond downloaden en installeren. Daarmee kan toegang verkregen worden tot de bestanden van gebruikers.

In de afgelopen tijd hebben gebruikers melding gemaakt van problemen met de app; waarbij de Play Store vol stroomde met negatieve recensies. Google is door Kaspersky op de hoogte gebracht en heeft CamScanner uit de Play Store gehaald. We raden je aan om deze app ook direct van je smartphone te halen.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel