Cat presenteert Cat S52; de meest dunne robuuste smartphone

Cat Phones heeft een nieuwe smartphone aangekondigd. Het merk is bekend van de robuuste toestellen, en dat portfolio wordt nu verder uitgebreid. We maken kennis met de Cat S52.

Cat S52

De Cat S52 is het nieuwste toestel in het portfolio van Cat Phones. De telefoon is voorzien van een dunne behuizing en volgens de fabrikant is dit het dunste robuuste toestel ooit. Hij is 9,69 millimeter dik en kenmerkt zich door een rubberen, aluminium behuizing met metalen knoppen. Uit eigen testen van Cat Phones moet de Cat S52 een val op beton van 1,5 meter overleven en kan het flinke temperatuursverschillen doorstaan (van -30 tot +65 graden Celsius). Uiteraard is de telefoon stof- en waterdicht en voorzien van de IP68-certificatie. Aan de achterkant heeft de Cat S52 een vingerafdrukscanner.

Cat S52

De robuuste smartphone krijgt een Helio P35 octa-core processor van MediaTek, aangevuld met 4GB aan werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Dit geheugen is uit te breiden met een geheugenkaart. Verder biedt de Cat S52 een 3100 mAh accu en kan deze opgeladen worden via de USB-C aansluiting. Het 5,65 inch HD+ beeldscherm kan ook met een handschoen of met natte vingers bediend worden. Tot slot biedt de Cat S52 een 12 megapixel (f/1.8) camera aan de achterkant en 8 megapixel front-camera en is er NFC aan boord.

Cat Phones voorziet de Cat S52 vanuit de doos met Android 9 Pie, maar er is goed nieuws. Cat heeft al aangegeven dat de telefoon een update krijgt naar Android 10. Vanaf medio-eind november moet het toestel verkrijgbaar zijn voor 499 euro. Je kunt hem alvast bestellen bij Belsimpel.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel