Cloud-opslagdienst Box brengt verfrissende update uit voor Android

De cloud-opslagdienst Box heeft een grote update uitgebracht voor haar Android-applicatie. De opslagdienst brengt Box 3.0 uit met een vernieuwde interface en diverse prestatieverbeteringen. Het is de grootste update voor Box sinds de start van de applicatie in 2010.

Box heeft versie 3.0 uitgebracht van haar applicatie voor Android. Box 3.0 heeft een verandering ondergaan op het gebied van uitstraling. De interface van de applicatie is vernieuwd en ook de prestaties van de applicatie is verbeterd. Een van de prestatieverbeteringen is de mogelijkheid tot het in-app openen van een bestand. Voorheen moest met een andere applicatie het bestand geopend worden. De bestanden worden in de Box-app als preview weergegeven.

Box 3.0 Android

De bestanden die vanuit de Box applicatie geopend kunnen worden zijn erg uitgebreid waaronder PDF, Word, Excel, Adobe Illustrator (Ai) en Adobe Photoshop (PSD). Uiteraard zijn ook de afbeeldingen weergegeven in de previews en kunnen (tekst-)bestanden doorzocht worden op zoekwoord.

Nieuw in de Android-applicatie is ook dat een complete map gedownload kan worden naar het apparaat voor offline gebruik. De map met de bestanden worden voor offline gebruik, versleuteld opgeslagen op de smartphone of tablet. Verder kan de titel en beschrijving van een map of bestand vanuit de applicatie gewijzigd worden.

Box wil met de nieuwe applicatie de aanval nog steeds aangaan met cloud-opslagdiensten Google Drive en Dropbox. Een gratis account op Box biedt de gebruiker 10 GB gratis cloudopslag. Box maakte verder bekend dat het een samenwerking met LG is aangegaan. Elke gebruiker van een LG G-serie toestel zal 50 GB gratis opslagruimte krijgen bij Box.

Box is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel