Connexxion, Hermes en Breng-app compleet vernieuwd met Material Design

Het heeft even geduurd maar eindelijk hebben de drie openbaar vervoersbedrijven Connexxion, Hermes en Breng hun Android-applicatie van een flinke update voorzien. Alle drie de ov-apps zijn voorzien van Material Design en hebben veel verbeteringen meegekregen. Naast een nieuwe lik verf zijn er ook nieuwe functies toegevoegd.

OV apps

Voor het raadplegen van waar de bus nu is en om je reis met het openbaar vervoer te plannen zijn er een hoop OV apps te vinden in de Play Store. Connexxion Nederland, een van de grotere openbaar vervoersbedrijven in Nederland, heeft drie apps bijgewerkt zodat het zoeken van informatie over het OV nog prettiger moet verlopen. Het gaat om de Connexxion app, de Breng app en de Hermes app.

Het is niet gek dat drie applicaties tegelijkertijd zijn geüpdatet. Connexxion is namelijk zelf bekend door de groene huisstijl maar heeft ook dochterondernemingen. In de regio Arnhem-Nijmegen rijdt de vervoerder Breng en in Eindhoven verzorgt Hermes het busvervoer.

Connexxion, Breng en Hermes

Alle drie de applicaties hebben exact dezelfde mogelijkheden. Alleen de kleur van de apps verschilt van elkaar, net als natuurlijk de gebruikte logo’s in de app. Om gebruik te maken van de apps hoef je niet perse in het gebied te wonen waar Connexxion, Breng of Hermes actief is.

Ook hier in Breda, waar Arriva actief is, werken de applicaties voor het plannen van de reis en de actuele vertrektijden. Dit komt doordat de informatie opgehaald wordt bij 9292. Wel worden de omleidingen en verstoringen alleen van de vervoerder die je hebt gekozen getoond.

In de nieuwe apps kan de actuele locatie van de bussen opgevraagd worden. Deze worden weergegeven op een kaart en gelabeld met het lijnnummer van de bus. In een overzicht worden de haltes in de buurt getoond en je kunt bekijken of de bus vertraging heeft en wat de komende haltes zijn. De apps geven je de mogelijkheid om in te loggen met je account. Door dit te doen kan je notificaties instellen en je favoriete bushaltes beheren.

Via onderstaande buttons kan je de apps van Breng, Hermes en Connexxion gratis downloaden uit de Google Play Store.

Connexxion
Connexxion
Prijs: Gratis
Breng
Breng
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Hermes OV
Hermes OV
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel