Connexxion gaat klantenservice aanbieden via WhatsApp

Het openbaar vervoersbedrijf Connexxion gaat haar klantenservice uitbreiden naar het platform WhatsApp. Op deze manier moeten klanten nog sneller hun vragen kunnen stellen en vervolgens hier een antwoord op krijgen. WhatsApp wordt door bedrijven steeds vaker ingezet voor vragen of service.

Connexxion via WhatsApp

Connexxion gaat WhatsApp inzetten voor haar klantenservice. Het is hiermee de eerste vervoerder in het openbaar vervoer die WhatsApp op deze manier inzet, zo laat Connexxion weten. Eerder ging 9292, bekend van de reisinformatie het bedrijf al voor, en ook verschillende andere bedrijven in Nederland zetten WhatsApp in.

De vervoerder laat weten dat in eerste instantie de WhatsApp service enkel bedoeld was als proef in de regio Nijmegen-Arnhem. Hier rijdt de dochter van Connexxion; Breng. Echter zorgden de positieve reacties ervoor dat Connexxion de WhatsApp service verder door wil zetten. Alle regio’s waar Connexxion en dochters (Breng en Hermes) rijdt zullen één voor één toegevoegd worden. In het persbericht laat Connexxion het volgende weten:

Connexxion denkt met de service een positieve impuls te geven aan haar klanttevredenheid. Tien minuten wachten aan de telefoon ervaren mensen als een eeuwigheid. Wanneer men via WhatsApp 10 minuten later antwoord krijgt ervaar men dat over het algemeen als positief.

Via WhatsApp stel je je vraag alvast en ga je ondertussen door met andere bezigheden. Bovendien is WhatsApp gratis voor reizigers. Het Connexxion webcareteam zorgt voor monitoring en reacties voor alle vervoersregio’s van Connexxion, waaronder die van haar dochter Hermes en Breng.

In november bracht Connexxion compleet vernieuwde Android-apps uit voor Connexxion, Hermes en Breng. Lees hier alles over de vernieuwde Connexxion app.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel