Smart-OV: proef met SIM-kaart als OV-chipkaart

Providers KPN en Vodafone zijn in samenwerking met Translink en alle openbaar vervoerbedrijven een proef gestart waar bij gebruikers hun SIM-kaart als OV-chipkaart kunnen gebruiken. Smart-OV moet het in en uitchecken bij de trein of bus een stuk makkelijker maken.

Smart-OV: inchecken met je smartphone

In een nieuwe proef kunnen tweehonderd reizigers gaan testen met deze nieuwe manier van in en uitchecken. Deze worden geselecteerd en kunnen vervolgens de betaalmethode gaan testen tot eind februari 2016. Met een speciale, nieuwe SIM-kaart die een NFC chip heeft waarmee OV-poortjes geopend kunnen worden. Eerder startte Vodafone al een proef in Amsterdam met een dergelijke chipkaart.

SIM OV-chipkaart

Reisproducten of kortingen worden niet ondersteund, je betaalt dus het volledige tarief tijdens de Smart-OV proef. Via een speciale applicatie kunnen gebruikers vervolgens zien wat hun saldo is, wat de huidige rit kost en of je bent ingecheckt. De proef draait voorlopig alleen op Android toestellen met NFC ondersteuning.

Wie toch geïnteresseerd is in deelname aan de Smart-OV proef kan zich melden op de daarvoor aangemaakte website, ook zijn daar de voorwaarden te vinden van de proef. Bij een succesvolle proef worden de nieuwe SIM/OV -kaarten breder beschikbaar gesteld zo heeft KPN laten weten.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel