CoronaMelder app: landelijke uitrol wordt uitgesteld

Het werd al lange tijd als datum genoemd; 1 september. Op die dag zou de CoronaMelder app landelijk beschikbaar moeten komen. Inmiddels is duidelijk dat deze datum niet gehaald gaat worden.

CoronaMelder app niet op 1 september

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de Nederlandse CoronaMelder app niet op 1 september landelijk beschikbaar komt. Dit was sinds het begin al de planning, maar die datum gaat niet gehaald worden.

Coronamelder app

Het kabinet wil wachten op een wetsverandering die nog door de Eerste en Tweede Kamer behandeld moet worden. Dit gaat niet voor dinsdag lukken, waardoor de landelijke uitrol is vertraagd. Eerder gaf Autoriteit Persoonsgegevens een negatief advies over de app, er zouden bepaalde privacykwesties verholpen moeten worden. Hierbij ging het om een wet die het gebruik van de app regelt, dat deze niet verplicht mag worden, bijvoorbeeld door restaurants.

Het is niet bekend wanneer de CoronaMelder app nu landelijk beschikbaar komt. In Drenthe, Overijssel en delen van Gelderland wordt de applicatie nog steeds getest. De app moet helpen bij het bron- en contactonderzoek.

CoronaMelder
CoronaMelder
Ontwikkelaar: Rijksoverheid
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel