Disney+ is officieel: dit moet je erover weten

In Nederland behoren we tot de gelukkigen die de nieuwe videodienst Disney+ als eerst mochten uitproberen. Na twee maanden gratis proberen, is het nu tijd voor de officiële lancering van Disney+. We zetten alle details op een rij.

Disney+ in Nederland

Er komt concurrentie aan voor diensten als Netflix, Videoland en verschillende andere platformen. Disney heeft haar eigen videodienst gelanceerd onder de naam Disney+. De on-demand service werd eerder al aangekondigd en kon in de afgelopen twee maanden gratis gebruikt worden, bij wijze van test.

Nederland hoort samen met de Verenigde Staten en Canada tot de eerste drie landen waarvoor de dienst beschikbaar komt. Volgende week zullen Australië en Nieuw-Zeeland toegevoegd worden aan dit lijstje. Andere landen zullen pas in een later stadium volgen.

Disney+

Films en televisie-afleveringen

Disney+ geeft je momenteel toegang tot bijna 500 films en 7500 televisie-afleveringen. Deze content is afkomstig van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Het gaat niet alleen om films, maar ook om tv-series en exclusieve originele content, zo meldt Disney. Onder andere Avengers: Endgame, Avatar en 30 seizoenen van The Simpsons zijn direct te kijken via Disney+.

Disney+

De content die bekeken kan worden via Disney+ is bedoeld voor alle leeftijden. Disney zal ook enkele nieuwe producties delen via het platform, waaronder een moderne remake van de populaire film Lady & de Vagebond. Denk ook aan de bekende animatiefilms zoals Pinokkio, Bambi, Peter Pan, Sneeuwwitje, Belle en het Beest, De kleine Zeemeermin en Assepoester. Ook de blockbusters van Marvel Studios zijn te vinden op het platform; denk aan Iron Man, Guardians of the Galaxy en natuurlijk Avengers.

Disney+

Content

Duizenden afleveringen vind je terug van Disney Channel en Disney Junior-series zoals Kim Possible, Mickey Mouse Clubhuis en High School Musical. Disney geeft aan dat je via Disney+ ook meer dan 600 uur aan content kunt bekijken van National Geographic. Natuurlijk zijn ook de vele films van Pixar Animation Studios aanwezig. Denk aan Monsters Inc., Finding Nemo, Toy Story en vele andere bekende namen. Disney+ bevat ook de zeven Star Wars films. De verzameling van 4K Ultra HD-films zal ook uitgebreid worden. Op dit moment kun je in deze hoge kwaliteit al genieten van verschillende films waaronder Star Wars en Toy Store 1-3.

Disney+

Beschikbaarheid

Disney+ is zoals gezegd vanaf vandaag officieel beschikbaar. Je kunt maximaal vier stream tegelijkertijd bekijken met zeven verschillende profielen. Op tien verschillende apparaten kun je onbeperkt downloaden, wat ideaal is voor de vakantie. Tevens kunnen er specifieke Kids-profielen aangemaakt worden, voor leeftijdsgeschikte content.

Je kunt Disney+ bekijken via apparaten van Amazon, Apple (zoals iPad, iPhone en Apple TV), Google (Chromecast, Android-telefoons, apparaten met Google Cast en Android TV), LG Smart TV’s met WebOS, Samsung Smart TV’s, Sony tv’s met Android en PlayStation 4 en Roku. De prijs ligt op 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar.

Jezelf aanmelden voor Disney+ kan via de applicatie van de videodienst, of via de website DisneyPlus.nl.

Disney+
Disney+
Ontwikkelaar: Disney
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel