Dropbox app krijgt document-scanner en Dropbox Paper werkt nu ook offline

Dropbox heeft haar twee Android-apps bijgewerkt met een update. Vanaf nu vind je verschillende verbeteringen in de Dropbox app en de Dropbox Paper app. Zo kun je gebruik maken van de document-scanner, de offline modus en is er de Nederlandse taal.

Dropbox app updates

Foto’s automatisch opslaan in de cloud en documenten op ieder apparaat raadplegen. De Dropbox app is een handig hulpmiddel waarmee dit onder andere mogelijk is. De ontwikkelaars van Dropbox hebben de twee Android-apps voorzien van een update waarbij nieuwe functies zijn toegevoegd. We zetten de nieuwe functies voor je op een rij.

In de Dropbox app vind je vanaf nu een document-scanner. Hiermee kun je middels de camera op je smartphone een foto maken van een document waarna het als het ware ingescand wordt. Vervolgens wordt de afbeelding, of bij meerdere vellen papier de afbeeldingen gebundeld in een PDF-bestand. Wanneer je beschikt over een zakelijk account kun je zoeken naar inhoud in het gescande bestand.

Dropbox Document Scanner

Dropbox Paper

Dan is er ook nog een update voor Dropbox Paper. Met deze app kun je samenwerken met anderen en ideeën uitwisselen, een soort concurrent voor Google Docs. Deze applicatie heeft nu de Nederlandse taal toegevoegd. Daarnaast is ook de Spaanse, Franse en Duitse taal beschikbaar in de app. Dankzij de nieuwe offline modus kun je recente documenten en documenten met een ster offline openen, bewerken en voorzien van commentaar. Daarbij is het ook mogelijk om nieuwe documenten aan te maken en deze worden vervolgens gesynchroniseerd zodra er weer een internetverbinding beschikbaar is.

Beide app updates zijn te downloaden uit de Play Store via onderstaande buttons.

Dropbox: Cloudopslag en sync
Dropbox: Cloudopslag en sync
Ontwikkelaar: Dropbox, Inc.
Prijs: Gratis
Dropbox Paper
Dropbox Paper
Ontwikkelaar: Dropbox, Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel