Facebook Messenger: Dropbox-integratie en Chat Heads voor video

Facebook heeft nieuwe functies aangekondigd voor Facebook Messenger. Het is duidelijk dat Facebook flink veel gaat investeren in de berichten-app van Facebook zelf, want eerder deze maand werden er ook al veel nieuwe functies toegevoegd aan de applicatie.

Facebook Messenger

Facebook heeft bekend gemaakt dat het de Facebook Messenger app voor de mobiele platformen, waaronder Android, verder zal uitbreiden. Een van de nieuwe functies is Chat Heads, deze cirkels werden al getoond bij nieuwe berichten die via de chat-app binnenkwamen. Nu kunnen de Chat Heads ook worden gebruikt voor videogesprekken. Voor Android heeft dit als voordeel dat je gewoon ondertussen andere applicaties kunt openen en tegelijkertijd in een cirkel ook de ander krijgt te zien.

Facebook Messenger video chat heads

Dropbox

Een andere toevoeging voor Facebook Messenger is de mogelijkheid tot het verbinden met je Dropbox-account. Wanneer je een foto of video deelt vanuit Dropbox, via Facebook Messenger, krijgen gebruikers deze direct te zien. Tevens kan je bij het delen van een bestand er ook voor kiezen om een bestand uit Dropbox te selecteren.

Facebook Messenger Dropbox

Messenger Bots

Messenger krijgt bots die gebruikers rechtstreeks van informatie kunnen voorzien. Bots in Messenger kunnen reageren op normale zinnen in plaats van speciale commando’s zoals bij Telegram. Hierdoor lijkt het net alsof je met een persoon praat die je informatie verschaft. Het Messenger Platform is op de F8 developers conferentie gelanceerd en opengesteld voor ontwikkelaars.

Facebook zal Messenger in de komende dagen voorzien van een update. Vanaf dat moment kan je ook de nieuwe functies in Facebook Messenger gebruiken. Facebook Messenger kwam onlangs met een interessante update. Hierbij werden verschillende ‘Snapchat-functies‘ toegevoegd aan de berichten-app van Facebook.

Messenger
Messenger
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel