Dropbox wijst Carousel en Mailbox de deur

Online opslagprovider Dropbox heeft bekend gemaakt dat het Carousel, haar fotodienst en Mailbox, haar mobiele e-mail dienst de deur wijst. De diensten houden per maart 2016 op met bestaan, om gebruikers in de tussentijd de mogelijkheid te bieden een alternatief te vinden.

Einde oefening voor Carousel en Mailbox

In 2013 lijfde Dropbox de dienst Mailbox in omdat het geloofde dat het mobiel e-mailen makkelijker kon maken. In 2014 lanceerde Dropbox, Carousel waarmee foto’s beheerd en georganiseerd konden worden. Door interne reorganisatie in het bedrijf, en de manier waarop er intern gewerkt wordt is besloten de diensten te stoppen.

dropbox carousel

Toch verdwijnen belangrijke elementen van Carousel niet in de prullenbak, deze zullen onderdeel worden van de Dropbox applicatie. Daarmee gaat de galerij applicatie niet helemaal verloren. De kennis die het bedrijf heeft opgedaan met Mailbox wordt meegenomen bij de ontwikkeling van Paper, een manier om real-time met anderen samen te werken.

Mailbox zal op 26 februari 2016 stoppen met functioneren, één maand later op 31 maart 2016 zal de Carousel dienst worden beëindigd.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel