‘Duitsland wil niet dat Huawei het 5G-netwerk aanlegt’

Duitsland zou plannen hebben om het Chinese Huawei uit te sluiten van deelname voor het aanleggen van het 5G-netwerk. Net als Nokia en Ericsson is Huawei een grote naam op netwerkgebied.

Geen Huawei 5G-netwerk in Duitsland?

Huawei is niet alleen bekend van smartphones, maar ook van netwerkapparatuur. Het bedrijf is zelfs één van de grootste bedrijven die netwerken aanlegt. In Nederland maakt bijvoorbeeld het T-Mobile netwerk gebruik van de netwerkapparatuur van Huawei. De laatste tijd is er veel te doen omtrent Huawei.

Hoewel het nergens is bewezen, beschuldigt de VS het Chinese Huawei van spionage. Overigens; Trump ligt al tijden in de clinch met China vanwege een handelsoorlog. Dit heeft er ongetwijfeld mee te maken. Toch zouden landen twijfelen aan het gebruik van apparatuur van Huawei. Nadat Polen eerder al vraagtekens had gezet, zou ook Duitsland nu overwegen Huawei te weren bij de aanbesteding voor het aanleggen van het nieuwe 5G-netwerk.

Huawei zou volgens het Duitse Handelsblatt zulke strenge veiligheidsvoorwaarden willen stellen, waar Huawei onmogelijk aan kan voldoen. Het is onbekend hoe deze eruit zullen komen te zien. Met dit nieuws is Duitsland niet het eerste land waar Huawei uitgesloten wordt. Het Franse Orange zou niet met Huawei-apparatuur willen werken, net als Engeland en Australië. Onlangs gaf T-Mobile Nederland aan, geen twijfels te hebben bij het Huawei-netwerk. Amerika zou onder andere Japan, Italië en Duitsland zover proberen te krijgen om geen netwerk van Huawei te gebruiken, daarvoor zou de VS de landen geld willen geven.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel