Huawei geeft medewerkers boete vanwege plaatsen tweet met iPhone

Huawei heeft twee medewerkers van het bedrijf aangepakt. Zij zouden met de jaarwisseling niet met een Huawei maar met een iPhone een bericht de wereld in geslingerd hebben.

Huawei tweet met iPhone

Persbureau Reuters maakt melding van een opmerkelijke zaak binnen Huawei. De fabrikant heeft met de jaarwisseling een tweet op Twitter gedeeld waarin het bedrijf iedereen een gelukkig 2019 toewenst. Niks mis mee, zou je zeggen. Echter is de tweet geplaatst met een iPhone. Dit wordt getoond als je een tweet in de Twitter-app bekijkt. Hier staat namelijk ‘via Twitter for iPhone’.

Huawei tweet iphone

De medewerkers zouden moeite hebben gehad met het opzetten van een VPN-verbinding. Dit omdat in China diensten zoals Twitter geblokkeerd zijn. Toen dit niet werkte, zouden ze een iPhone met roaming-simkaart erbij gepakt hebben. Apple is met de iPhone een belangrijke concurrent voor Huawei. Huawei heeft de tweede plaats op het oog om te scoren met haar smartphones. Nu staat Apple nog op de tweede plaats van meest verkochte toestellen. Samsung staat hierbij op de eerste plaats. Nadat mensen de blunder ontdekte, werd de tweet verwijderd, maar daarna is hij snel viral gegaan.

Huawei zou de twee medewerkers die hiervoor verantwoordelijk zouden zijn hebben 700 dollar gekort hebben op hun salaris. Tevens zijn promoties en beloningen voor 12 maanden bevroren voor deze medewerkers, zo meldt de interne memo.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel