Duolingo komt met interessante statistieken: Denen leren graag Nederlands

Duolingo is een veelgebruikte dienst om andere talen te leren. De applicatie maakt het mogelijk om stap voor stap Zweeds, Engels, Deens, Chinees of een andere taal te leren. Duolingo heeft nu interessante statistieken naar buiten gebracht over hoe de taaldienst en app gebruikt wordt. Welke taal leren we het liefst in welk land?

Duolingo statistieken

De website en app van Duolingo worden door veel mensen gebruikt. Het leren van een taal wordt met deze dienst erg makkelijk gemaakt. Je kunt namelijk geheel gratis en op een erg leerzame manier een taal leren. Ook op de redactie gebruiken we vaak Duolingo. En natuurlijk zijn we niet de enige. Duolingo heeft interessante statistieken naar buiten gebracht over hoe Duolingo over de wereld gebruikt wordt.

Duolingo statistieken

Inwoners uit Denemarken en Groenland leren graag de Nederlandse taal. In heel Europa leren we het liefst de Engelse taal. In de Scandinavische landen leert men het liefst de Spaanse taal. Echter gaan de inwoners van Zweden voor de Zweedse taal. Dit heeft volgens Duolingo ermee te maken dat er de laatste tijd veel immigranten Zweden zijn binnengekomen. De gebruikers van de dienst in Rusland leren het liefst Engels en Duits.

Mocht je nog geen gebruik maken van Duolingo; de applicatie kan je gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Leer Engels met Duolingo
Leer Engels met Duolingo
Ontwikkelaar: Duolingo
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel