Eerste details Huawei Mate 30 Pro naar buiten; nieuwe krachtpatser

Later dit jaar zullen we de Mate 30-serie te zien krijgen van Huawei. Het bedrijf heeft met de Mate 20-serie al erg krachtige, goede toestellen. De Mate 30 Pro moet daar nog een schepje bovenop doen. Wat kunnen we van dat toestel verwachten?

Eerste specs Huawei Mate 30 Pro

Ieder jaar komt Huawei met meerdere nieuwe modellen in verschillende series. De Mate 20-serie werd eind vorig jaar aangekondigd en sinds een maand ligt de P30-serie in de Nederlandse winkels. Later dit jaar, vermoedelijk tussen september en november zullen we de Huawei Mate 30-serie gaan zien. De eerste details zijn inmiddels opgedoken, en het belooft wederom een krachtige smartphone te worden.

De bron zegt inside-informatie te hebben over de nieuwe Huawei Mate 30 Pro. Naar verluidt zou het toestel beschikken over een 7nm nieuwe Kirin 985 octa-core processor met een Balon 5000 5G-modem. Zoals de naam hiervan al aangeeft, krijgt het toestel ondersteuning voor 5G. Echter zal er ook (gewoon) een 4G-variant uitgebracht worden van de Huawei Mate 30 Pro.

Huawei Mate 20 Pro review

Ook de Mate 30 Pro zou een quad-camera krijgen met dus vier lenzen, net als de Huawei P30 Pro. Dit zal een ultra-wide-, standaard en telephoto-lens zijn, samen met een 3D ToF sensor voor betere diepteherkenning en registratie. Hoeveel zoom de telefoon meekrijgt, is nog niet bekend. De Huawei Mate 30 Pro zou verder uitgerust worden met een 4200 mAh accu met een oplaadsnelheid van maar liefst 55W, bij het huidige model is dat 40W. Ook zal het nieuwe model beschikken over draadloos opladen en reverse charging voor het draadloos opladen van andere apparaten.

We verwachten op basis van de huidige Mate 20-serie ook een vingerafdrukscanner in het scherm. Daarbij zal het scherm aan de zijkanten doorlopen. Als we afgaan op de nu bekende berichten zal de nieuwe Mate 30-serie in oktober gepresenteerd worden. We zijn benieuwd. De huidige Mate 20 Pro is al een geweldig toestel, zo kun je lezen in onze Huawei Mate 20 Pro review.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel