Welke eieren zijn besmet? Controleer het met de Ei Veilig-app

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kwam deze week met het nieuws dat er bepaalde eieren zijn die je beter niet kunt eten. Dit vanwege de te hoge concentratie fipronil, een giftige stof. Met de Ei Veilig?-app kun je controleren of jouw eieren besmet zijn.

Eieren controleren

De NVWA heeft verschillende eieren uit de winkels laten halen omdat deze schadelijke gevolgen kunnen hebben op de gezondheid. Dit vanwege de hoge hoeveelheid fipronil die is aangetroffen bij eieren. Besmette eieren zorgen volgens de autoriteit zelfs voor een acuut risico op de volksgezondheid.

Welke eieren zijn besmet ei codes

Intussen zijn de besmette eieren niet meer in de winkels te vinden, maar kan het nog wel zo zijn dat ze in je koelkast staan. Ieder ei heeft een eigen code, waarmee tevens gecontroleerd kan worden of je een besmet ei hebt.

Ei codes

De app ‘Ei Veilig?’ helpt je met het herkennen van een besmet ei. Zo kun je direct in de app de ei-code invoeren en controleren of dat ei schadelijk kan zijn. Zodra je de ei code hebt ingevuld zie je direct of deze zonder problemen gegeten kan worden, of dat dit afgeraden wordt.

Ei Veilig app

De Ei Veilig app kan gedownload worden via onderstaande button uit de Google Play Store. Mocht je liever handmatig de lijst langs willen lopen, dan kun je deze vinden op de website van de NVWA.

Ei veilig?
Ei veilig?
Ontwikkelaar: Egeniq B.V.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel