Emoji 12.1 brengt 168 nieuwe emoticons: dit is er nieuw

Het Unicode Consortium heeft Emoji 12.1 aangekondigd. Hiermee krijgen we een beeld van de nieuwe emoticons die er aan zitten te komen. Wat zijn de wijzigingen deze keer?

Emoji 12.1

Het aantal emoticons breidt zich gestaag uit, met elke grotere update worden er weer een reeks toegevoegd of veranderd. De volgende verandering staat voor de deur; Emoji 12.1. Met deze nieuwe versie kunnen we in totaal 168 nieuwe smileys verwachten. Toch is het een minder grote update dan voorgaande keren.

De wijzigingen richten zich met Emoji 12.1 zich vooral op de vormgeving van de verschillende personages. Verwacht dus geen nieuwe voorwerpen of karakters met de nieuwe versie. We vinden nieuwe variaties op bestaande emoji, die je meer flexibiliteit geven bij het kiezen van je emoji. Denk bijvoorbeeld aan de extra kapsels.

Emoji 12.1

Het wordt namelijk mogelijk om te kiezen uit 138 nieuwe emoji die een neutraal geslacht hebben. De 30 overige emoticons zijn varianten op de bestaande emoji, waarbij je kunt kiezen uit bijvoorbeeld nieuwe huidtinten, kaal of rood haar. Of we de nieuwe variaties al snel gaan terugzien is nog niet bekend. Er zullen immers ook fabrikanten zijn die wachten op een grotere update (Emoji 13.0) waarbij wel nieuwe karakters gelijk toegevoegd worden.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel