‘Emoticons krijgen aanpasbare huidskleur’

Emoticons, ook wel bekend als emojis, krijgen in de toekomst een andere huidskleur. In Unicode 8.0 zullen er meer smileys beschikbaar zijn met een donkere huidskleur. Op dit moment zijn er namelijk te weinig emoticons met een andere huidskleur dan blank beschikbaar, en dat is volgens sommigen te racistisch.

Een aantal grote bedrijven, zoals Google en Apple, hebben bij de onafhankelijke organisatie Unicode Consortium een voorstel ingediend voor de aanpassing van de emoticons. In het voorstel staat dat het in de toekomst mogelijk moet zijn om de huidskleur van een emoticon zelf in te stellen. Bij het instellen van de kleur kan een stand gekozen worden tussen licht en donker.

emoji

Unicode Consortium moet het voorstel nog goedkeuren. Als het voorstel inderdaad wordt goedgekeurd zal deze mogelijkheid op zijn vroegst medio 2015 worden uitgerold, dan wordt namelijk Unicode 8.0 uitgerold.

Onlangs kwam ook al in het nieuws dat er in Unicode 7, 250 nieuwe emoticons worden toegevoegd. Een van de nieuwe emoticons is de veelgevraagde middelvinger-emoji.

Lees ook

Reageer op dit artikel