250 nieuwe emoticons toegevoegd in Unicode-standaard 7

In de nieuwe versie van Unicode-standaard versie 7 zijn 250 nieuwe emoticons toegevoegd. In totaal zijn er 2.834 nieuwe karakters bijgekomen. Een van de nieuwe emoticons is de veelgevraagde middelvinger.

De Unicode-standaard versie 7 zijn 2.834 nieuwe karakters toegevoegd. Hiervan zijn er 250 nieuwe emoticons. De emoticons kunnen toegevoegd worden aan berichten zoals SMS, Google Hangouts of andere (chat)diensten.

emoticons droidapp

Een van de nieuwe emoticons is de veelgevraagde middelvinger, die in de nieuwe versie ook eindelijk is te vinden. Verder bevatten de nieuwe emoticons vooral elementen die we al herkennen uit de huidige emoticons. Zo zal een bepaald object niet naar links wijzen, maar in de nieuwe versie ook naar rechts. De volledige lijst met emoticons kan hier gevonden worden.

In de nieuwe versie van Unicode-standaard 7 zijn verder tekens terug te vinden van de Russische munteenheid Roebel, en vergelijkbare symbolen. Als nieuwe emoticon is ondermeer zoals gezegd de middelvinger toegevoegd, en verder een bord met bestek, een eekhoorn, en een thermometer.

Wanneer de nieuwe emoticons op je toestel zijn te vinden is nog even de vraag. Fabrikanten moeten hun software hierop aanpassen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel