EMUI 6.0: eerste screenshots en informatie voor Huawei-toestellen

Verschillende Huawei-smartphones zullen voorzien worden van een update naar Android 8.0 Oreo. Daar hoort ook een vernieuwde skin bij. Nu zien we screenshots van het nieuwe EMUI 6.0.

EMUI 6.0 screenshots

Onder andere de Huawei Mate 9 zal voorzien worden van Android Oreo, samen met de nieuwe EMUI 6.0 skin. Nu zijn er screenshots opgedoken van de nieuwe interface zodat we een beeld en idee krijgen van wat Huawei van plan is.

We kunnen stellen dat de veranderingen minder groot zijn dan we hadden verwacht. Huawei zal vast blijven houden aan de eigen aangepaste vormgeving, iets wat met Oreo dus niet echt zal veranderen. We zien echter ook een aantal nieuwe functies.

EMUI 6.0 screenshots

Het wordt bijvoorbeeld bij de Mate 9 mogelijk om de resolutie van het beeldscherm terug te schakelen van 1080p Full-HD naar 720p HD, waarmee het accuverbruik naar beneden gebracht kan worden. Verder wordt het mogelijk om tijdelijk de navigatiebalk te verbergen en kun je het navigatie-dock gebruiken. Dit is een drijvende button waarbij dezelfde opties als de navigatiebalk geboden kunnen worden.

Het is niet bekend wanneer we EMUI 6.0 kunnen verwachten. Wellicht heeft Google meer informatie hierover tijdens de introductie van de Huawei Mate 10, op 16 oktober.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel