EMUI 5.1 brengt verbeterde performance naar Huawei smartphones

De introductie van de nieuwe Huawei P10 heeft ook een nieuwe versie van EMUI voortgebracht. De gebruikersinterface van de Huawei smartphones krijgt een update naar EMUI 5.1 en kent tal van performance verbeteringen.

EMUI 5.1 is niet alleen sneller

EMUI 5.0 is nog maar net uit en nu is EMUI 5.1 aangekondigd op het Mobile World Congress. Een nieuw algoritme moet ervoor zorgen dat het geheugen efficiënt gebruikt wordt. Huawei noemt deze technologie Ultra Memory, apps worden sneller uit het geheugen gehaald en gesloten. Dankzij een nieuwe driver heeft Huawei de vertraging tussen het aanraken van het scherm en de daadwerkelijke input weten te minimaliseren.

EMUI 5.1

Daarnaast vind je in EMUI 5.1 ook de mogelijkheid tot het verbergen van de terug- home- en multitasking knop. In plaats daarvan wordt een hardwarematige knop gebruikt die de drie knoppen op het scherm combineert. Middels de nieuwe Highlights app maak je gemakkelijk evenement gebaseerde fotoalbums. Je kunt zelfs eigen videoverhalen genereren of de app gewoon als galerij gebruiken. Huawei heeft haar kalender applicatie verbeterd, zo is het nu mogelijk om afspraken te delen.

Huawei P10 zilver voor

Huawei P10

Als extraatje komt de standaard achtergrond op je toestel nu overeen met de kleur van het toestel. Bij de groene P10 betekent dat dat je ook een groene standaard achtergrond krijgt. EMUI 5.1 zal in eerste instantie te vinden zijn op de Huawei P10 en Huawei P10 Plus. Huawei heeft nog niets losgelaten over de komst van EMUI 5.1 naar eerdere smartphones.

Lees ook: Huawei gaat EMUI 5.1 voorlopig niet uitrollen naar oudere toestellen, maar er is goed nieuws

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel