Eurovisie Songfestival app: alle informatie, songteksten, deelnemers en meer

Vandaag is de eerste voorronde van het Eurovisie Songfestival, ofwel Eurovision Song Contest. Versie 2016 wordt gehouden in de Zweedse hoofdstad Stockholm en ook komende donderdag is er een voorronde. Aanstaande zaterdag is de finale van het songfestival. Wil je alles weten rondom het Songfestival? Dan is er de Eurovisie Songfestival app.

Eurovisie Songfestival app

Met de Eurovisie Songfestival app blijf je helemaal op de hoogte van het bekende zangspektakel. Zowel tijdens als voor en na het Eurovisiesongfestival kan je de app gebruiken. Je kunt kennis maken met de verschillende artiesten en deelnemers. Per land zie je wie er mee doet met achtergrondinformatie, kan je de songteksten van het nummer opvragen en kan je informatie over het land bekijken.

Natuurlijk vind je in de Eurovision Song Contest app ook het nummer wat live gezongen zal worden. Tevens kan je direct vanuit de app het desbetreffende liedje kopen en downloaden. Hiervoor kan je gebruik maken van verschillende diensten, waaronder Spotify, Google Play Music en Deezer.

Selfie

Ook dit jaar kan je in de applicatie kiezen voor ‘Selfies’. Daarmee kan je een foto maken en daarna kiezen uit tal van verschillende filters. Deze selfie-filters zijn natuurlijk allemaal Songfestival-gerelateerd. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit de tekst “Good Evening Europe”, maar ook uit verschillende vlaggetjes, landen en verschillende logo’s. De Eurovisie Songfestival app bevat verder het laatste nieuws, de Matchmaker waarmee je kunt bekijken welke Eurovisie-periode het beste bij je past.

Stemmen

Tevens kan je via de applicatie van het Songfestival stemmen. Houd er wel rekening mee dat hiervoor kosten in rekening worden gebracht. Gratis stemmen voor het Songfestival is dus niet mogelijk.

Downloaden

De Eurovisie Songfestival app is via onderstaande button gratis te downloaden uit de Google Play Store. Eurovisie Songfestival 2016 wordt gehouden op dinsdag 10 mei, donderdag 12 mei en de finale op zaterdag 14 mei. Mocht je zelf naar Zweden gaan voor het festival, raadpleeg dan ons overzicht met Zweden apps.

Eurovision Song Contest
Eurovision Song Contest
Ontwikkelaar: digame GmbH
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel