Evernote wijzigt privacy-voorwaarden: medewerkers mogen je notities bekijken

De bekende notitie-dienst Evernote heeft wijzigingen aangekondigd in de privacy-voorwaarden. Volgens Evernote is het, voor een nog betere ervaring van de dienst, nuttig om medewerkers van het bedrijf toegang te geven tot jouw notities. De nieuwe voorwaarden gaan volgende maand al in.

Nieuwe voorwaarden Evernote

Maak je gebruik van Evernote voor het opslaan van notities en documenten? Dan is het goed om te weten dat per 23 januari 2017 de voorwaarden veranderen. Vanaf deze datum mogen medewerkers van de dienst de notities van gebruikers inzien. Dit zou volgens Evernote alleen gaan om niet-versleutelde notities.

Evernote

Machine Learning, met mensen

Evernote wil de ‘machine learning’ verbeteren waardoor meer functies beschikbaar zijn in Evernote. De applicatie moet dan slimmer zijn en betere suggesties tonen. Omdat machine learning volgens de ontwikkelaar nog niet perfect zijn werk doet, wil het een geselecteerde groep medewerkers toegang geven tot notities van gebruikers, om zo de machine learning beter te maken.

Evernote voorwaarden Privacy

 

Lijst

In de voorwaarden staat verder dat het absoluut niet het geval is dat iedere Evernote medewerker jouw bestanden krijgt in te zien. Daarnaast wordt volgens het bedrijf een lijst bijgehouden van welke medewerker toegang heeft gehad tot de bestanden van de gebruiker.

Opt-out

Je kunt natuurlijk op zoek gaan naar een alternatief, maar er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor ‘opt-out’. Hiermee kan je als gebruiker aangeven dat je geen gebruik wilt maken van machine learning en ook dus de medewerkers geen toegang geeft tot je gebruikers. De optie opt-out vind je in het account-overzicht bij persoonlijke instellen, te bereiken via deze link. Vink daar de optie ‘Geef Evernote toestemming om mijn data te gebruiken om mijn ervaring te verbeteren.’ uit.

Wanneer je dit uitvinkt mis je volgens Evernote wel een extra beleving en kan je niet van alle functies gebruik maken.

Update 16 december: Evernote heeft laten weten af te zien van de nieuwe voorwaarden. Er is volgens de ontwikkelaar veel feedback gekomen op het nieuws waarbij medewerkers toegang krijgen tot de notities van gebruikers. Voorlopig wordt afgezien van deze nieuwe stap en wordt gekeken naar andere mogelijkheden in de toekomst.

Evernote - Notitie Ordner
Evernote - Notitie Ordner
Ontwikkelaar: Evernote Corporation
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel