Facebook: Chromecast-ondersteuning en Instagram-integratie

De Android-app van Facebook biedt vanaf nu Chromecast-ondersteuning. Dankzij de Chromecast-ondersteuning kan je video’s op groter scherm bekijken. Daarnaast hebben we ook Instagram-integratie ontdekt in de Android-app van Facebook.

Facebook: Chromecast

Chromecast-ondersteuning wordt vanaf nu uitgerold naar de Android-app van Facebook. Zojuist deden we de ontdekking dat het Chromecast-icoontje opdook bij de opties tijdens het bekijken van een live-video. Het zal niet mogelijk zijn om alles door te sturen naar de Chromecast.

Het icoontje dook niet op bij video’s in de tijdlijn, maar enkel bij video’s die live werden uitgezonden via Facebook Live. Of dit in de toekomst zal veranderen, is niet te zeggen. Het is goed mogelijk dat Facebook de functie nu aan het testen is, want het casten naar de televisie wil niet lukken en het icoontje verdwijnt af en toe.

Facebook Chromecast

Instagram-integratie

Een andere functie die Facebook lijkt toe te voegen aan de Android-app is de Instagram-integratie. Hoewel we het niet helemaal integratie kunnen noemen, lijkt het erop dat Facebook meer wil doen met deze aanwijzing. In het menu komen we het onderdeel ‘Instagram’ tegen waarachter een cijfer staat van vermoedelijk het aantal foto’s die we nog niet bekeken hebben. Bij het drukken op deze optie, wordt de Instagram-app automatisch geopend op de telefoon en verlaten we de Facebook-app.

Zodra er meer bekend is over de nieuwe functies in de Facebook-app, laten we je het uiteraard weten.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel