‘Facebook komt met eigen smartwatch in 2022’

Facebook zou van plan zijn om volgend jaar een eigen slim horloge te lanceren. Naast een hartslagmonitor zou het ook twee camera’s krijgen.

Facebook om je pols

De website The Verge brengt het nieuws op basis van bronnen dat Facebook in 2022 met een eigen smartwatch op de markt wil komen. Deze zou voorzien zijn van twee camera’s. Een camera aan de voorzijde zou voornamelijk voor videobellen bedoeld zijn.

Een tweede camera aan de de achterzijde van het horloge zou losgekoppeld van het frame kunnen worden. Hiermee kunnen losse beelden geschoten worden. Hiervoor zou Facebook ook andere bedrijven hebben benaderd voor het maken van accessoires. Zo valt te denken aan bijvoorbeeld een rugtas, waar je het frame op kunt bevestigen.

Ook zou er ondersteuning kunnen zijn voor 4G LTE verbindingen, wat volgens de bron zou worden ontwikkeld met partners in de Verenigde Staten. Medewerkers zouden hebben gesproken over een prijskaartje van rond de 400 dollar.

Facebook hoopt met de stap minder platform afhankelijk te kunnen opereren en zo Apple en Google te omzeilen. Of Facebook op lange termijn het consumentenvertrouwen weet terug te winnen en gebruikers kan aansporen een horloge van Facebook te dragen is nog de vraag.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel