Facebook introduceert meldingen op lockscreen

De Android-applicatie van het sociale netwerk Facebook gaat meldingen weergeven op het lockscreen. De meldingen op het vergrendelscherm zullen niet alleen voor de Facebook-app zelf beschikbaar komen, maar ook voor de chat-applicatie Facebook Messenger.

Facebook en Facebook Messenger krijgen de mogelijkheid tot het ontvangen van meldingen via het lockscreen van de telefoon. De meldingen worden als popup-venster weergegeven op het scherm en daarnaast uiteraard ook in de notificatiebalk. Vanuit de notificatiebalk kan tevens de reactie gelijk geliked worden. Het reageren vanuit de notificatiebalk is zover bekend nog niet mogelijk gemaakt.

facebook lockscreen

De functie is te vinden in de beta-versie van de Facebook applicatie met het versienummer 13.0.0.3.14. De ontdekker van de nieuwe meldingen meldt dat de notificaties op het lockscreen (in de beta-versie) niet uitgeschakeld kunnen worden. Het is niet bekend of dit in de definitieve versie van de app wel mogelijk zal worden. Hoewel wij de verwachting hebben van wel.

Bron: SmartDroid

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel