Facebook Trip Slideshows: nieuwe functie afgekeken van Google+

Facebook Trip Slideshows zal een nieuwe functie worden in de Facebook-applicatie. In screenshots is de nieuwe functie uitgelekt en doet sterk denken aan Google+ Stories, waarbij gebruikers een interactief reisverslag kunnen samenstellen na een reis.

Een deelnemer aan de beta-groep van de Facebook-applicatie is op een nieuwe functie gestuit. Met het nieuwe Facebook Trip Slideshows worden foto’s die op een bepaalde plaats of binnen een bepaalde periode gemaakt zijn, toegevoegd worden aan een reisverslag. Het reisverslag is niet zomaar een reisverslag, maar een in de vorm van een video.

facebook_trip_slideshows

Bij een kleine groep gebruikers is de Trip Slideshows functie opgedoken in de applicatie. De gebruikers kregen de melding of zij een slideshow van hun reis wilde maken. Wanneer dat inderdaad gedaan werd, werd de slideshow wel op de timeline van de gebruiker geplaatst, maar was die niet voor andere vrienden te bekijken. Dit duidt dus duidelijk aan dat het hier gaat om een proef van Facebook.

facebook_trip_slideshows

Origineel is de functie Trip Slideshows echter niet. Facebook Trip Slideshows lijkt erg afgekeken te zijn van de Google+ functie Stories. Google+ kwam met deze nieuwe functie bij een update van de Google+-app, welke in mei van dit jaar is verschenen.

Wanneer de test van Facebook met Trip Slideshows succesvol is verlopen, zal de functie vermoedelijk ook beschikbaar komen in de Play Store versie van de Facebook-applicatie.

Via

Lees ook

Reageer op dit artikel