Facebook voert Material Design door in app

Het sociale netwerk Facebook lijkt eindelijk aan Material Design te denken. Met een drijvende actieknop en herkenbare elementen die afstammen van het Material Design gaat de app van Facebook helemaal met de tijd mee. Maar Material Design is niet voor iedereen.

Facebook lijkt te zijn begonnen met het testen van Material Design in de sociale netwerk-app. Wanneer er naar de foto’s gekeken wordt, is het Material Design nog verre van af, maar het begin is er. De notificatiebalk is namelijk nog niet in dezelfde blauwe kleur als de topbar in de Facebook-app. Wel vinden we de drijvende actieknop die bij aanraking een aantal opties weergeeft. Je kan een status posten, een foto schieten, een foto laden die je eerder hebt geschoten of je locatie delen.

facebook material design

Facebook heeft ervoor gekozen om niet iedereen te laten profiteren van het vernieuwde Material Design. Het vermoeden bestaat dat de vernieuwingen aan de kant van de server worden doorgevoerd. Het downloaden van de nieuwste versie heeft hier geen invloed op in ieder geval, zo hebben we ondervonden. Eerder voerde Facebook al de vernieuwing door waarbij icoontjes gemoderniseerd werden. Heb jij Material Design in de app van Facebook? We horen het graag!

via HDBlog

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel