‘Facebook werkt aan losse camera app; concurrentie voor Snapchat?’

Volgens geruchten zou Facebook werken aan een losse camera applicatie waarmee live video gedeeld kan worden. De app moet Facebook-gebruikers aansporen tot het delen van meer content. Gaat Facebook de concurrentie aan met Snapchat en de livestream dienst van Twitter, Periscope?

‘Losse camera app van Facebook’

Volgens een bericht in de Wall Street Journal werkt Facebook aan een losse camera applicatie. Bij het openen van de app kunnen live video’s worden bekeken. Ook zouden gebruikers foto’s kunnen maken of live video streamen via Facebook’s nieuwe livestream functie. Of in de nieuwe app ook een rol is weggelegd voor MSQRD, dat onlangs door Facebook werd overgekocht, is niet bekend.

Het delen van informatie lijken gebruikers steeds minder belangrijk te vinden, zo blijkt uit onderzoek. Volgens onderzoeksbureau GlobalWebIndex deelden afgelopen maand 37% van de ondervraagden één of meerdere foto’s tegenover 46% een jaar eerder. Om het delen van content aantrekkelijk te maken introduceerde Facebook al ‘Op deze dag’. Gebruikers kunnen via deze feature oude inhoud opnieuw delen met vrienden.

Het is goed mogelijk dat deze camera-app niet uitgebracht wordt, de ontwikkeling van de applicatie bevindt zich nog in een vroeg stadium. Facebook introduceerde op de F8 developers conferentie nog ‘chatbots’ voor haar Messenger platform. Ook kreeg Facebook Messenger al Snapchat-achtige functionaliteiten zoals gebruikersnamen.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel