‘Facebook gaat chat-functie ook uit mobiele website halen’ [update]

We gaan terug naar 2014. In de zomer van dat jaar haalde Facebook de chat-functie uit de Android-app. Je was voortaan aangewezen op de Facebook Messenger app of op de mobiele website van het sociale netwerk. Echter zou Facebook nu ook zijn begonnen met het verwijderen van de chat-functie uit de mobiele website en gebruikers verplichten één van haar applicaties te downloaden.

Facebook mobiele website

In april 2014 maakte Facebook bekend dat er op termijn geen gebruik meer gemaakt kon worden van de chat-functie via de mobiele applicaties. Op deze manier wilde Facebook haar gebruikers verplichten om Facebook Messenger als applicatie te downloaden. In de zomer van 2014 werd definitief de chat-functie uit de Facebook app gesloopt en moesten gebruikers de app gebruiken of de mobiele website.

Facebook mobiele website chat

Chatten

Mocht je net als ons de mobiele website gebruiken en de app vaarwel hebben gezegd, hebben we slecht nieuws. Volgens de laatste berichten zou Facebook gefaseerd de chat-functionaliteit voor privé-gesprekken uit de mobiele website halen. De wijziging zou dan ook gelden voor apps als Metal en Folio, die voor hun apps gebruik maken van Facebook.

facebook_messenger

Hier op de redactie zien we nog wel de chat-functie in de mobiele website. Maar dit is niet bij iedereen het geval. Gebruikers die niet meer via de mobiele website kunnen chatten zouden gedwongen worden te chatten via de Messenger app. Oudere telefoons zouden verwezen worden naar de app Facebook Lite, een applicatie die niet in Nederland beschikbaar is.

Facebook mobiele website chat messenger

Update 18:45 uur: DroidApp-lezer Gert-Jan laat weten aan DroidApp dat hij inmiddels de chat-functie niet meer kan gebruiken via de mobiele website van Facebook. Het lijkt er dus op dat we ook in Nederland langzaam maar zeker binnenkort niet meer kunnen chatten via de browser. Een groot nadeel is ook, dat de verplichte Messenger-app niet functioneert zonder de officiële Facebook-app te installeren. Beide applicaties staan bekend om hun hoge batterijverbruik. Daarnaast vragen de twee apps veel van het geheugen van smartphones.

Messenger
Messenger
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel