Facebook geeft streamplatform Facebook Live nieuwe mogelijkheden

Facebook heeft haar eigen streamplatform Facebook Live van nieuwe mogelijkheden voorzien. De dienst is vergelijkbaar met Periscope en kan gebruikt worden voor het delen van live evenementen of gebeurtenissen. Iedereen met een Facebook account kan gebruik maken van Facebook Live.

Facebook Live

Facebook Live kan gebruikt worden om in real-time iets te delen met vrienden en familie. Het uitzenden van live video via Facebook Live wordt nu al gebruikt voor veel verschillende manieren van interactie en communicatie. Mark Zuckerberg maakte bekend dat binnenkort iedereen gebruik kan maken van Facebook Live.

Tegelijk met het bekend maken van de wereldwijde beschikbaarheid introduceerde Facebook een aantal nieuwe mogelijkheden. Zo wordt het mogelijk om een livestream te starten voor groepen en evenementen op Facebook. Ook kun je je live video voorzien van live filters. Natuurlijk kunnen Facebook-gebruikers ook reageren op livestreams en reageren met een like of een van de 5 andere uitdrukkingen.

Facebook Live uitnodigen

Ook maakt Facebook het makkelijker om live video’s te delen met anderen, je kunt gemakkelijk vrienden uitnodigen om samen te kijken naar de livestream van een ander. Druk hiervoor op het “uitnodigen” icoontje en selecteer wie je wilt attenderen op de video. Om van Facebook Live gebruik te kunnen maken moet je in het bezit zijn van de Facebook app. De Facebook applicatie is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel