Onderzoek: vrouwen kiezen voor Facebook-apps, mannen voor Google-apps

De mannen in Nederland gebruiken vaker en liever de Google-apps, terwijl vrouwen de Facebook-apps liever gebruiken. Dit alles blijkt uit nieuw onderzoek. Tevens worden muziek-applicaties steeds vaker gebruikt door de Nederlandse smartphone-gebruiker. Daarnaast is WhatsApp nog steeds bezig met een flinke groei en ook de andere apps van Facebook, zoals Facebook Messenger is erg populair op de Nederlandse smartphone.

Nederlands app-gebruik

De populariteit van WhatsApp is nog lang niet op zijn eind. In februari 2015 had WhatsApp een aandeel van 87 procent op de Nederlandse smartphones. Inmiddels zou uit onderzoek van Telecompaper dit 92 procent zijn. Dit komt neer op circa 11 miljoen smartphones in Nederland. De Facebook-app staat op de tweede plaats van meest gebruikte app in Nederland met 74 procent. Op de derde plaats staat de berichten-app Facebook Messenger met 57 procent, dit komt neer op circa 7 miljoen toestellen.

Muziek-apps

Ook muziek-apps doen het goed in Nederland. In februari had bijna de helft van de Nederlanders een muziek-app geïnstalleerd op zijn of haar smartphone. Een jaar eerder was dit 41 procent. Mannen gebruiken muziek-apps meer dan vrouwen en vooral bij jongeren zijn deze apps populair. Gemiddeld gebruiken we de muziek-apps zestien dagen per maand.

Vrouwen vs. mannen

In het maandelijkse onderzoek komt ook naar boven dat mannen graag de apps van Google gebruiken. Zoals Hangouts voor het chatten en Google+. Apps van Facebook zijn geliefd bij vrouwen, zij gebruiken dan het liefst Facebook Messenger. Het onderzoek wordt gedaan onder een eigen panel met 1750 Nederlandse consumenten.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel