File Expert: fraaie, uitgebreide bestandsbeheerder in Material Design

Er zijn talloze manieren en apps beschikbaar voor Android om je bestanden te beheren. De app File Expert is er zo één en heeft onlangs een frisse Material Design update gekregen. Deze bestandsbeheerder zit vol mogelijkheden en wij leggen uit wat er allemaal mogelijk is met File Expert.

File Expert

Met File Expert kun je heel gemakkelijk bestanden op je device beheren. Of je nu een filmpje, foto, document of ander bestand wilt verplaatsen, het kan met deze handige app. De update brengt File Expert naar versie 7.0 en het eerste wat opvalt is het Material Design.

Deze slimme file-manager heeft ook ondersteuning voor USB opslagapparaten, die je middels een USB-OTG (On-The-Go) kabel aan je smartphone of tablet kunt koppelen. Geen OTG-kabel bij de hand? Ook met bestanden in “de cloud” weet File Expert raad, zo kun je bijvoorbeeld Dropbox, Box.net of Google Drive koppelen.

Bestanden kunnen automatisch gecategoriseerd worden naar bestandstype. Zo heb je snel toegang tot een afbeeldingen galerij, video’s, muziek en zelfs apps. Gebruikers met een geroot toestel kunnen de bestandsbeheerder ook gebruiken om door hun gehele device te bladeren.

Met de ingebouwde prullenbak-functionaliteit kun je bestanden die je met File Expert hebt verwijderd weer terug halen. Verder biedt File Expert sinds kort ook ondersteuning voor ZIP, Rar en 7zip archieven. Ook aan privacy is gedacht, doormiddel van een “safebox” waarmee bestanden worden beveiligd met een wachtwoord patroon.

File Expert is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

UPDATE: de applicatie is vanwege “vage praktijken” uit de Play Store gehaald.

Lees ook

Reageer op dit artikel