Flo app: tot 100 euro korting op autoverzekering bij goede rijstijl

De rijgedrag-app Flo gaat samenwerken met autoverzekeraars. De gratis app Flo is erop gericht om mensen bewust te maken van hun rijgedrag en een goede automobilist moet beloond worden. Vanaf 2016 kan je dankzij Flo tot wel 100 euro besparen op je autoverzekering.

Flo app

Flo is een applicatie waarmee je bewust kan worden gemaakt van je rijgedrag. Er wordt gekeken naar verschillende aspecten op je manier van rijden. Tijdens de rit wordt er feedback gegeven aan de automobilist zodat hij of zij zich hierop kan aanpassen. Is het verstandig om even te rusten tijdens het rijden, ook dan zal de app Flo je dat laten weten.

Flo app

Whoosz! en autoverzekering

De applicatie is een Nederlands initiatief en is inmiddels de eerste samenwerking aangegaan met een autoverzekeraar. Whoosz! is de eerste autoverzekeraar die gebruikers korting gaat geven op hun autoverzekering in 2016. Het aantal punten zal de korting bepalen; 100 punten is 100 euro korting en bijvoorbeeld 76 punten is 76 euro korting. Flo kijkt naar je rijgedrag en het aantal punten wordt berekend op basis van remmen, de snelheid, het optrekken en de manier waarop je een bocht neemt.

Flo app

Privacy

Gegevens worden volgens de ontwikkelaars van de app anoniem gebruikt voor het bepalen van de korting. De ontwikkelaars garanderen dat de verzekeraar geen inzage heeft in privacy-gevoelige informatie. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk voor de verzekeraar om in te zien van waar naar waar je bent geweest. In je eigen profiel kan je de score zien, alleen deze score is ook inzichtelijk voor de verzekeraar. De beloning wordt gegeven aan de hand van de gemiddelde ritscore. Ook zal de verzekeraar niet op de hoogte gebracht worden als de snelheid overschreden wordt.

Flo app

Downloaden

Flo is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Flo - Driving Insights
Flo - Driving Insights
Ontwikkelaar: Decos
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel