Focus 1.1: galerij-app krijgt grote update met vingerafdruk-beveiliging

De in Material Design gegoten galerij-app Focus heeft vandaag een update gekregen. Eerder werd al aangekondigd dat de applicatie ondersteuning zou krijgen voor de vingerafdrukscanner en die functie is vandaag toegevoegd aan de app. De ontwikkelaar heeft echter meer functies toegevoegd aan Focus 1.1.

Focus 1.1

In de Google Play Store heeft de ontwikkelaar Francisco Franco de populaire galerij-app Focus geüpdatet. Als je smartphone beschikt over een vingerafdrukscanner dan kan je je foto’s en video’s beveiligen met je vingerafdruk. Op deze manier krijg alleen jij toegang tot de desbetreffende albums met bestanden. Ook kan je de bestanden afschermen met een wachtwoord. Wel is deze functie alleen beschikbaar voor smartphones met Android 6.0 Marshmallow. Dit in verband met de beperkte API die Google beschikbaar stelt.

Focus Gallery

De ontwikkelaar belooft verder dat de over de gehele linie de prestatieverbeteringen flink verbeterd zijn. Op alle gebieden zou de app Focus nog beter, sneller en prettiger moeten werken. In Focus 1.1 zijn verder een reeks nieuwe animaties te vinden die bijvoorbeeld verschijnen bij het openen of sluiten van een foto. De update zorgt er ook voor dat het gebruik van tags nog beter werkt. Ook zijn er achter de schermen nog een groot aantal verbeteringen doorgevoerd, zo laat de ontwikkelaar weten.

Focus 1.1 is vanaf nu te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button. Mocht je nog twijfelen over welke galerij-app het beste bij je past; bekijk dan ons handige overzicht met de 5 beste galerij-apps voor Android.

Focus - Picture Gallery
Focus - Picture Gallery
Ontwikkelaar: Francisco Franco
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel