Frankrijk voert smartphoneverbod in scholen definitief door, ook in pauzes

De Franse regering heeft het wetsvoorstel om smartphones op scholen te verbieden definitief aangenomen, ook tijdens pauzes. In Frankrijk is het gebruik van de telefoon in de auto ook al vele malen strenger geregeld dan in Nederland het geval is.

Smartphoneverbod in Franse scholen

Studenten van 15 jaar en ouder mogen niet langer meer hun smartphone gebruiken op school. De nieuwe wet is door de de Franse regering aangenomen en zal komend schooljaar, dat begint in september, ingaan. Het wordt verboden om de smartphone mee naar school te brengen. Doet de student dat wel, dan dient deze uitgeschakeld te zijn.

De nieuwe regels hingen al even in de lucht, zo schreven we in december 2017. Nu is het allemaal concreet en heeft president Macron de invoering van de nieuwe wet bevestigd. De reden van het invoeren van de nieuwe wet is de toename van telefoonverslaving op scholen. Het verbod van smartphonegebruik geldt ook tijdens pauzes. De regelgeving moet er tevens voor zorgen dat leerlingen zich beter kunnen concentreren en minder snel afgeleid zijn.

Er gelden wel enkele uitzonderingen op de regel. Wanneer de smartphone wat toe kan voegen aan het onderwijs mag deze wel gebruikt worden. Daarnaast mogen studenten met een handicap wel een telefoon gebruiken en wanneer er sprake is van buitenschoolse activiteiten. De nieuwe regelgeving was een belofte van Emmanuel Macron van Frankrijk.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel