Galaxy S8/S8+ trekt accu leeg door problemen met vergrendelscherm dat steeds oplicht

Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ bezitters maken melding van problemen met hun toestel. Bij verschillende gebruikers springt het display steeds aan waardoor er onnodig veel batterij verbruikt wordt. Ook enkele Galaxy Note 8-gebruikers zouden het probleem ervaren.

Galaxy S8 vergrendelscherm springt steeds aan

Zowel in de community van Samsung als op Reddit komen er relatief veel berichten binnen over een nieuw probleem dat opduikt met de Galaxy S8 en Galaxy S8+. Het probleem heeft te maken met het steeds aanspringen van het vergrendelscherm waardoor het beeld telkens aangaat. Weliswaar wordt de telefoon niet ontgrendeld daarbij, dus hoef je niet bang te zijn voor broekzaktelefoontjes, maar de accu heeft hier wel onder te lijden.

Samsung Galaxy S8 vergrendelscherm

Volgens de berichten zou het probleem optreden als het scherm met de bekende power-button wordt uitgeschakeld, maar ook als de time-out van het beeldscherm (bijvoorbeeld 30 seconden of 2 minuten) is verlopen. Vervolgens begint de S8 in een loop te lopen waarbij het lockscreen steeds 10 seconden blijft branden en dit zich voortdurend blijft herhalen. Ook wanneer er gebruik wordt gemaakt van de originele Flip Case cover, maakt dit geen verschil, ook met het klepje dicht blijft het scherm oplichten.

Gebruikers die gehoopt hadden dat het opgelost was met het terugzetten naar fabrieksinstellingen, kwamen bedrogen uit. De problemen waren hiermee niet opgelost. Bij een aantal gebruikers zou het helpen om het Always On Display uit te schakelen. Wat de oorzaak is van de fout is niet bekend. Samsung heeft nog niet op de problemen gereageerd.

Het is op dit moment niet duidelijk of de problemen ook aanwezig zijn op modellen van de S8-serie die in Nederland verkocht zijn. Mocht je de genoemde problemen ook ervaren op je S8, S8+ of Galaxy Note 8, dan horen we dat graag van je.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel