Nieuwe update voor Galaxy S8 beperkt kleuropties voor navigatiebalk

De Samsung Galaxy S8 en S8+ bieden de mogelijkheid om de kleur van de navigatiebalk naar eigen hand aan te passen. Echter is Samsung nu begonnen met het verspreiden van een software-update voor de Samsung Galaxy S8 en S8+, die de kleuropties beperkt. Mogelijk hebben bepaalde kleuren een nadelig effect op het display van de smartphone.

Kleuropties navigatiebalk Galaxy S8

We schreven het al in onze 41 Galaxy S8 tips; je kunt de kleuren van de navigatiebalk aanpassen naar eigen wens. Hier is een zogenoemde ‘color picker’ aanwezig waarbij je vrijwel iedere kleur kunt kiezen als achtergrondkleur. Mocht je hier geen gebruik van willen maken, dan kun/kon je ook kiezen voor een volledig zwarte achtergrond of een van de andere kleuren. Daar komt echter nu verandering in.

Het zal met de komende software-update niet meer mogelijk zijn de zwarte kleur te selecteren als achtergrond voor de navigatietoetsen. De update beperkt het aantal kleuropties van de navigatiebalk drastisch en er is voortaan alleen nog keuze uit zeven lichtere kleuren.

navigatiebalk kleuren

De reden van het beperken van de kleuropties is niet helemaal duidelijk. Mogelijk hebben de bepaalde kleuren invloed op de prestaties van het scherm. De S8 en S8+ beschikken over een AMOLED display, en deze zijn doorgaans gevoeliger voor inbranden dan andere type schermen. Overigens is het daarbij apart dat ook het donkerzwart eruit gehaald is, omdat de zwarte pixels niet verlicht worden.

Op dit moment is de update nog niet beschikbaar in Nederland en België, maar dit zou volgens de berichten in de komende dagen kunnen gebeuren. Welke kleur gebruik jij als achtergrond voor de navigatietoetsen?

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel