Garmin stopt met navigatie-apps Navigon

Garmin heeft op haar eigen website bekend gemaakt dat het stopt met de Navigon apps. Het stopt vanaf half mei met de navigatie-apps, maar er is wat troost voor de gebruikers.

Garmin stopt met Navigon

De navigatie-apps van Navigon worden vanaf 14 mei 2018 niet meer ondersteund. Garmin heeft bekend gemaakt te stoppen met de applicaties. Een reden wordt niet bekend gemaakt, maar de kans is aannemelijk dat het niet op kan boksen tegen Google Maps, Waze, Here WeGo en andere navigatie-apps. Wel spreekt Garmin over ‘strategische redenen’.

Garmin laat weten dat de komende twee jaar de apps nog gebruikt kunnen worden door degenen die betaald hebben. Daarna is het niet meer mogelijk om hun abonnement in de Navigon apps te verlengen.

In principe worden alle Navigon-apps beëindigd. Denk hierbij aan Navigon, Navigon Regions en Navigon Cruiser. Er zijn enkele uitzonderingen; Navigon Select en Garmin HUD. Android-gebruikers die nu een abonnement hebben moeten deze wel nog zelf stopzetten omdat ontwikkelaars deze mogelijkheid niet hebben.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel