Google Gboard 6.8.8 toetsenbord brengt handschriftinvoer en verbeteringen

Er staat een update klaar voor de toetsenbord-app van Google. In Gboard 6.8.8 is ondersteuning toegevoegd voor handschriftinvoer. Hierdoor hoef je niet te typen, maar kun je je letters ‘schrijven’. Ook is de applicatie voorzien van een aantal verbeteringen.

Gboard 6.8.8

Gboard 6.8.8 wordt uitgerold en bevat een aantal verbeteringen. Vanaf nu kun je gebruik maken van handschriftondersteuning. Hierdoor wordt het mogelijk om naast het typen met de bekende toetsen ook een vak te gebruiken waarin je je woorden kunt schrijven. Je moet hiervoor wel handmatig schakelen in het venster met instellingen. Wanneer je op ‘Talen’ klikt en vervolgens op ‘Nederlands’ kun je daarna de handschriftinvoer selecteren.

Andere verbeteringen

Er zijn ook nog enkele andere verbeteringen doorgevoerd; die hebben we voor je hieronder op een rij gezet.

  • Suggesties in URL-velden
  • Snel verwijderen
  • Vergelijkbare ondersteuning zoals voor Hindi-Engels voor 19 andere Indiase talen
  • 20 nieuwe talen: Awadhi, Bambara, Bundeli, Emiliaans-Romagnol, Fulani, Gilaki, Hiligaynon, Jamaicaans Patois, Kumaoni, Lambadi, Lombardisch, Madoerees, Minangkabau, Mazanderani, Nahuatl, Napolitaans, Noors (Nynorsk), Piëmontees, Sadri, Santali (Devanagari en Bengaals), Siciliaans, Sylheti, Venetiaans en Zazaki

Je kunt de update downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard: het Google-toetsenbord
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel