Glow app: alle informatie rondom het lichtfestival binnen handbereik

Glow is het jaarlijkse lichtfestival in Eindhoven. Ieder jaar wordt er een route uitgezet om zo alle lichtprojectie-projecten te kunnen bezichtigen. Sommige projecten hebben een hele show en andere projecten zijn puur projectie. Het festival begint zaterdag 7 november 2015 en duurt tot en met zaterdag 14 november 2015. Met de Glow app heb je alle nuttige informatie rondom Glow binnen handbereik.

Glow 2015

Dit jaar wordt voor de tiende keer het lichtfestival Glow gehouden in Eindhoven. Met de Glow app kom je langs alle nuttige en spectaculaire shows die je tijdens Glow 2015 kunt vinden. Op het festival, wat gratis toegankelijk is, kwamen vorig jaar maar liefst 650.000 bezoekers af.

Glow app

Wanneer je de Glow app start krijg je een soort van introductie-filmpje te zien met geluid. Wat een nadeel is dat het geluid bij het starten niet uitgeschakeld kan worden binnen de app, hiervoor dien je het mediageluid van de telefoon uit te schakelen.

Er wordt een menu geopend met daar de opties om het projecten-overzicht te starten, de ingestelde notificaties te bekijken, quest te openen (10 weetjes over licht), een informatiepagina en de instellingen. Verder is er nog een optie om de audio voor de glow voice-tour aan te schaffen. Een complete applicatie, waar we nog wat dieper op in zullen gaan in dit artikel.

Glow route

Het overzicht ‘projecten’ is de functie die je mogelijk het meest gaat gebruiken. Hier heb je een overzicht van de verschillende projecten, kun je zien hoe ver het project van je huidige locatie is en het project een cijfer geven. Wil je meer informatie over een project? Dan kan je op een project drukken en krijg je vervolgens de naam van de ontwerper te zien met informatie over het project.

Als je de voice tour hebt aangeschaft heb je hier ook de mogelijkheid om audio te luisteren. Verder kun je een project delen en laten weergeven op de Google Maps kaart. Wil je weten waar alle projecten zijn, dan kun je voor het icoon kiezen met een kaart.

Downloaden

Een handige app om tijdens het bezoek aan Glow extra informatie op te zoeken. Houd er wel rekening dat wanneer je de app download deze aardig groot is, namelijk 77MB. Hierdoor kan je hem beter thuis vast even downloaden.

Glow 2016
Glow 2016
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel