De 11 beste apps van oktober 2015

DroidApp zet ook deze maand weer voor je de beste applicaties van de afgelopen maand voor je op een rij. Handige, leuke of interessante applicaties komen aan bod in het overzicht. Deze keer bespreken we de 11 beste Android apps van de maand oktober 2015.

Beste Android apps oktober

We hebben de afgelopen maand weer veel apps behandeld op DroidApp. Leuke, nuttige, speelse en minder boeiende applicaties kwamen deze maand aan bod. Zoals iedere maand hebben we de beste Android apps van de afgelopen maand voor je op een rij gezet. Het gaat hierbij om applicaties die we de afgelopen maand behandeld hebben.

Daarnaast gaven we je aan het begin van de maand een exclusieve preview van de nieuwe RTL XL app voor Android en hadden we een interessant overzicht met de 37 beste WhatsApp tips. Speciaal voor dierendag hebben we ook een lijstje gepubliceerd met 7 apps voor je huisdier en dierenliefhebbers. Tot slot willen we je graag helpen bij het kiezen van een nieuwe smartphone en kan je gebruik maken van DroidApp Koopadvies, waar we deze maand de beste smartphones tot 200 euro hebben behandeld.

Deze maand verschenen er ook een aantal reviews op DroidApp. Deze hebben we voor je hieronder op een rij gezet.


TapDeck 3.0

TapDeck 3.0

De wallpaper-app TapDeck heeft een update gekregen naar versie 3.0. Vanaf nu kan je gebruik maken van collecties waardoor je nog sneller wallpapers kunt vinden die jij het mooist vindt. TapDeck 3.0 heeft collecties met achtergronden onderverdeeld in categorieën zoals reizen, landschap, architectuur, auto’s en ga zo maar door. Ook kan je zelf collecties maken.

Microsoft Arrow Launcher

Microsoft Arrow Launcher

Aan het einde van de maand kwam de launcher van Microsoft uit beta; Microsoft Arrow Launcher. Deze launcher doet een beetje denken aan Apple iOS en past zich aan jou aan. De volgorde van de weergave van apps wordt bepaald op basis van hoe vaak je de app gebruikt. Daarnaast is er een ‘recent’ scherm met alle dingetjes op een rij die je moet weten.

Microsoft Launcher
Microsoft Launcher
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
Prijs: Gratis

Xcerpt for Twitter

Xcerpt for Twitter

Met de app Xcerpt for Twitter kan je een quote tweeten in de vorm van een tekst. Gebruikers van de Apple iPhone kennen deze functie wellicht al uit de app OneShot en eigenlijk is het idee van deze app hetzelfde. Bij de foto met de quote wordt de link van de bron gedeeld, zodat je volgers het bericht daar verder kunnen lezen.

Xcerpt for Twitter
Xcerpt for Twitter
Ontwikkelaar: Transcendent Labs
Prijs: Gratis

Launchify

Launchify

Met Launchify heb je altijd de snelkoppelingen naar je favoriete apps binnen handbereik. Op basis van welke apps je het meest gebruikt wordt de volgorde van de balk vastgesteld. De balk met snelkoppelingen is te bereiken via zowel het vergrendelscherm als via de notificatiebalk.

Launchify- Quick App Shortcuts
Launchify- Quick App Shortcuts
Ontwikkelaar: Emberify - Instant
Prijs: Gratis+

Snapseed

Snapseed 2.1 RAW

Snapseed heeft deze maand een erg fijne update ontvangen. In Snapseed 2.1 is het mogelijk om RAW-bestanden te bewerken. De applicatie is hiermee de eerste gratis fotobewerker voor Android, die het bewerken van foto’s in RAW-formaat mogelijk maakt. Niet elke telefoon heeft de mogelijkheid om foto’s zonder compressie (dus in RAW) te schieten, maar toestellen als de LG G4 en de nieuwe Nexus-smartphones hebben deze mogelijkheid wel.

Snapseed
Snapseed
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Twilight

Twilight

Deze maand bespraken we ook Twilight. De app Twilight moet er voor zorgen dat je voortaan beter in slaap valt. Veel mensen spelen nog een spelletje of Whatsappen vanuit bed graag nog even door voordat we gaan slapen. Het licht van onze smartphone verstoort onze natuurlijke slaap, zo blijkt uit meerdere onderzoeken. Dankzij de app Twilight wordt de kleurtemperatuur op zo’n manier aangepast dat het rustiger is voor je ogen, en zo beter kan gaan slapen.

Swipe & Shop

Swipe & Shop

Swipe & Shop is een echte app voor liefhebbers van fashion, kleding en mode. Met deze applicatie kan je de laatste trends bekijken rondom de kleding van verschillende merken en winkels. Daarnaast kan je direct ook kijken naar waar het product te koop is en kan je het kledingstuk toevoegen aan je wensenlijst. Alles over deze Tinder-achtige app lees je in onze Swipe & Shop review.

PricePin

Pricepin app

Een andere app van Nederlandse bodem is PricePin. Met deze applicatie kan je geld besparen op je aankopen. Door een product vanuit de browser te ‘pinnen’ kan je een melding krijgen als het desbetreffende product voor een lagere prijs wordt aangeboden. Of het nou gaat om een nieuwe televisie, een cd of een zak kattenvoer, je kunt veel producten gewoon toevoegen aan PricePin van je eigen gekozen webwinkel.

Pricepin
Pricepin
Ontwikkelaar: Unc Inc
Prijs: Gratis

Netify

netify

Dankzij de app Netify hoef je niet meer bang te zijn dat je over je databundel heengaat. Wanneer je per ongeluk een filmpje aan het bekijken bent over je mobiele dataverbinding in plaats van over WiFi, zal deze app je dat laten weten. Je bent niet de enige die ongemerkt een videogesprek voert of filmpje bekijkt over het mobiele netwerk, waarna je gelijk door je data heen bent. Dankzij Netify hoef je hier niet meer bang voor te zijn.

Netify - Netwerk Notificaties
Netify - Netwerk Notificaties
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Alto Mail

Alto Mail

Op de laatste dag van oktober schreven we over de app Alto Mail. De mail-app van AOL laat je verschillende e-maildiensten samenvoegen zoals Outlook, iCloud en Gmail. Alto Mail zoekt voor jou de belangrijkste mails uit en toont deze in je dashboard. Hier krijg je op een mooie manier inzicht in je mailberichten. Daarnaast worden bijlagen en foto’s in aparte ‘hubs’ getoond, zodat je niet alle mails zelf hoeft te openen om bijlagen te bekijken.

Email - Organized by Alto
Email - Organized by Alto
Ontwikkelaar: AOL Inc.
Prijs: Gratis

Kenteken Opzoeken

Kenteken Opzoeken app

Met de app Kenteken Opzoeken kan je op basis van het kenteken van een auto alle details te weten komen. Van de kosten voor de motorrijtuigenbelasting tot aan de datum voor de APK. Handig wanneer je op zoektocht bent naar een tweedehands auto, of als je meer informatie wilt over een auto in de straat. Natuurlijk kan je ook gewoon het kenteken van je eigen auto invoeren en hierover de technische specificaties vinden.

Mis niets!

Wil je niks missen van het laatste nieuws rondom apps, Android, smartphones en alles wat er mee te maken heeft? Volg DroidApp op Twitter en Facebook en download de gratis DroidApp App! Lees ook ons artikel over de compleet vernieuwde huisstijl en website van DroidApp.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel