Val beter in slaap met de app Twilight

Veel mensen zitten voordat ze gaan slapen nog even te ‘Whatsappen’ of spelletjes te spelen op de telefoon. Uit onderzoeken is gebleken dat het blauwe licht van apparatuur zoals: tv’s, telefoons en tablets de natuurlijke slaap verstoren. De app Twilight kan dit voorkomen waardoor je beter in slaap valt. Zo kan je gewoon nog lekker met je smartphone spelen voor je gaat slapen.

Twilight

Wie doet het niet; voordat je gaat slapen nog even berichten checken, met vrienden wat afspreken of tot diep in de nacht Whatsappen met je (nieuwe) liefde. Twilight is een app die je scherm op een speciale manier dimt wanneer de zon onder gaat.

De app filtert het blauwe licht weg en beschermt hierdoor je ogen. Ofwel; Twilight past de kleurtemperatuur aan van het beeldscherm. Twilight past het scherm dus aan, aan de zonsondergang van waar je je op dat moment bevindt. Hiervoor heeft de app wel toegang nodig tot je locatie. Handig hiervan is wel dat je niet zelf de instellingen steeds hoeft aan te passen.

De app is 2,5 jaar getest met AMOLED-schermen. Dit type scherm is gevoeliger voor inbranding. Twilight is zo gemaakt dat onder andere de zwarte notificatiebalk wordt getint. Extra functies zijn om Twilight uit te schakelen voor bepaalde apps, toegang tot het netwerk om zo ook Philips Smartlight te filteren van blauw licht en om van tijdzone te veranderen.

Lees ook

Reageer op dit artikel