SleepCare app helpt je om beter te slapen bij slapeloosheid

Onderzoekers van drie verschillende universiteiten in Nederland hebben een app ontwikkeld die je moet helpen om beter te leren slapen. De app SleepCare is een slaapcoach die op verschillende manieren mensen met slapeloosheid moet gaan helpen. Voor het onderzoek zijn de ontwikkelaars op zoek naar testers voor de app.

SleepCare

Onderzoekers van drie Nederlandse universiteiten (Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam en de TU Delft) hebben een nieuw middel uitgebracht tegen slapeloosheid. De Android-app SleepCare moet gebruikers ondersteunen om beter te slapen. Met de gratis app wordt het slaappatroon bijgehouden en worden gebruikers gestimuleerd om de oefeningen vol te houden.

SleepCare

De SleepCare app is een interactieve coach. Volgens de onderzoekers zijn de oefeningen voor de therapie duidelijk, maar vind het merendeel van de deelnemers het moeilijk om de oefeningen vol te blijven houden. De app is gebaseerd op een bestaande therapie die wordt gegeven door psychologen, zo meldt de Universiteit Utrecht.

SleepCare

Naast het bijhouden van het slaappatroon gaan gebruikers ook aan de slag met slaaprestrictie, ontspanningsoefeningen en slaaphygiëne. De oefeningen in de app worden afgestemd op het dagelijks leven van de gebruiker. De onderzoekers laten weten dat als de app daadwerkelijk de slaap verbetert, veel mensen met weinig kosten bereikt kunnen worden.

SleepCare

Van de Nederlanders lijdt ongeveer tien procent aan chronische slapeloosheid. Een behandeling op maat is volgens de onderzoekers van groot belang. Mede omdat structureel slecht slapen negatieve gevolgen kan hebben op de gezondheid. Via een chat kunnen gebruikers ondersteuning vragen aan de virtuele coach.

De onderzoekers zijn voor dit project op zoek naar deelnemers die lijden aan chronische slapeloosheid. In het trainingsprogramma van zes weken zit ook de behandeling met SleepCare. Gebruikers kunnen zich voor dit onderzoek hier aanmelden. Om de app te kunnen gebruiken dien je deelnemer te zijn aan het onderzoek.

via

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel